Boeken

‘t Ordinaaltje verkoopt ook enkele boeken over kant. Deze boeken zijn samengesteld door mensen met jarenlange ervaring. Alle patronen zijn met grote zorg uitgezocht en bestaan uit duidelijke tekeningen. Zowel beginnende als meer ervaren kantklossers kunnen hier hun gading vinden. Onderstaande boeken kunnen bij ons in het kantcentrum verkregen worden:

 

barner boeken copy2

 

 

kantklossen kei-tof Kantklossen… Kei-Tof! – 10€

Dit boek bestaat uit oefeningen en ontwerpen, die zich vooral richten op beginners. Kinderen gaan zich zeker aangetrokken voelen door de eigentijdse ontwerpen, die eenvoudig maar mooi zijn.

variatiesMetBloemwerk Variaties met bloemwerk – 9€

Voor wie al meer ervaring heeft. Heb je altijd al vol bewondering gekeken naar die kunstige versieringen, waar je overal bloemen in terugvindt? Dan is dit boek, vol met originele ontwerpen van bloemwerk, iets voor jou.

basistechniekenHedendaagseKant Basistechnieken hedendaagse Mechelse kant – 15€

In de Middeleeuwen was Mechelen beroemd om zijn kant. Ook vandaag de dag is deze kant een bron van inspiratie voor originele ontwerpen in hedendaagse kant. In dit boek bevinden zich initiatie-oefeningen in het ontwerpen en uitwerken van hedendaagse kant op basis van de Mechelse tralie.
Existe en francais, there is also an English version, y en Espagnol.

spelen_met_klosjes Spelen met klosjes – draden – kleuren – 15€

Experimenten kunnen vaak tot onverwacht mooie resultaten leiden… En dat is dan ook het doel van dit boek. Het wil een uitnodiging zijn tot het experimenteren met potlood en diverse materialen. Zin om te spelen met klosjes, draden, kleuren en vormen?

voorJongeOntwerpers Voor jonge ontwerpers – 15€

Met een beetje fantasie kan iedereen ontwerpen. Kinderen en beginnende ontwerpers moeten zeker niet onderdoen voor anderen. Dit boek is daarom een introductie in het ontwerpen van hedendaagse kantpatronen, voor kinderen en beginnende ontwerpers.

20ste kantmarkt

20ste kantmarkt – 10€

Ter ere van het twintigjarige bestaan van de kantmarkt heeft ’t Ordinaaltje een nieuw boek uitgegeven met een aantal patronen van zowel naald- als kloskant. Van elk patroon is een uitgewerkt voorbeeldexemplaar terug te vinden in het boek.