‘t Ordinaaltje

Het kantcentrum ‘t Ordinaaltje werd opgericht in 1974. De lokalen bevinden zich Dorp 112 ingang Poverstraat, te Bonheiden. Het secretariaat kan je terugvinden in de Brouwersdreef nr. 3. Alle bijeenkomsten hebben meestal plaats op woensdag, met uitzondering van speciale activiteiten.

Wij geven cursussen kloskant zowel voor volwassenen als voor jeugd. Bij kloskant komen alle kantsoorten aan bod: van klassieke tot hedendaagse Mechelse kant. We experimenteren met verschillende materialen. Iedereen wordt individueel opgevolgd en werkt volgens het eigen ritme en de eigen mogelijkheden. Als kantcentrum, moedigen wij deelname aan internationale kantwedstrijden aan, vooral door jongeren wordt er jaarlijks deelgenomen aan een kantwedstrijd.

Naast de kantvorming en samenkomsten rond kant, zijn er ook regelmatig studiereizen naar binnen- en buitenland. Sinds 1988 organiseren we jaarlijks een druk bezochte internationale kantmarkt.

Om nieuwe ontwerpen voor iedereen toegankelijk te maken publiceerden we al een reeks kantboeken met originele ontwerpen, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Bv. voor kerst 2013 creëerden we kerstkaarten met achteraan het ontwerp van de uitgewerkte kant die je op de voorzijde van de kaart kon terugvinden.

Sinds 1998 vind je in de lokalen van het kantcentrum ook het Museum voor Mechelse Kant terug.