Links

‘t Apostelientje

‘t Apostelientje staat reeds meer dan 27 jaar garant voor het verkopen van uitsluitend handgemaakte kant. Zij bieden een ruim aanbod aan hedendaagse en antieke kant met deskundige uitleg. Voor meer informatie kan u op hun site terecht.


Bobbin Lace & Lacemaking

Letterlijk alles dat iets met kant te maken heeft, kan je op deze site kopen. Gaande van boeken, video’s en DVD’s tot klosjes en nog zoveel meer. Heb je iets nodig? Surf dan eens naar deze link.
(Deze site is Engelstalig en bestellingen worden verscheept vanuit de USA.)


Faro

Een vrij nieuwe organisatie is ‘FARO: Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.’. Zij is opgericht in januari 2008 en is ontstaan door de fusie tussen de vzw Culturele Biografie Vlaanderen en de vzw Vlaams Centrum voor Volkscultuur. Zij houden zich als oraganisatie vooral bezig met de sector van het roerend en immaterieel erfgoed. Nieuwsgierig naar wat dit net inhoudt? Surf dan even naar:http://www.faronet.be/.


Kant in Vlaanderen

Kant in Vlaanderen vzw is een koepelvereniging die initiatieven in verband met kant en aanverwante technieken coördineert, optimaliseert en stimuleert. Ze zijn ook officieel erkend als vertegenwoordiger van de kantsector. Zij organiseren ook tentoonstellingen en workshops en organiseren wedstrijden.


Klöppelmuseum Abenberg

Klöppelmuseum Abenberg is een kantklosmuseum dat is opgericht in 1981. Het herbergt een schat aan voorwerpen en informatie die te maken hebben met kantklossen doorheen de tijd. Bezoekers kunnen hier ook zelf het klossen uitproberen.
(Deze site is Duitstalig.)


Lace Express

Lace Express was een internationaal, driemaandelijks tijdschrift voor kantklossers. Hier vindt men meer informatie terug over alle nummers en de door hen uitgegeven boeken. Er is ook een mogelijkheid tot bestellen van hun uitgaves en patronen.


Lacemakers Corner, Louise Verschuren

Hier vindt men een wijde selectie aan koopbare kanten artikelen terug. Ze zijn vervaardigd in Belgische kant. Het bedrijf is dan ook van Belgische bodem.
(Deze site is Engelstalig.)


LOKK

Lokk staat voor Landelijke Organisatie Kant Kunst. De doelstelling van de LOKK is het bevorderen van de belangstelling voor kant en de vervaardiging ervan en wordt door hen op verscheidene terreinen ondersteund. Op hun site zijn hun activiteiten, kantbrief, gratis patronen en cursussen terug te vinden.


OIDFA

OIDFA is de wereldwijde kantorganisatie die officieel gevestigd is in Frankrijk. De organisatie ondersteunt het bestuderen en maken van alle soorten van klos- en naaldkant en moedigt onderling contact tussen klossers over de hele wereld aan. OIDFA organiseert tweejaarlijks een internationaal congres en heeft verschillende werkrgoepen opgezet met als doel het bestuderen van kant. Voor meer informatie kan u op hun site terecht.
(Deze site is Engels- en Franstalig.)


PALICKOVANI (cz)

Dit is een Tsjechische kantwebsite.
(Deze site is in het Tsjechisch, Engels of Duits.)